|
| Autor | Wiadomość |
|---|
Krzychu

Liczba postów: 226 Data wstąpienia: 17/05/2010 Wiek: 24
 | Temat: Podręczniki Pią Cze 04, 2010 11:17 pm | |
| Dobra, nie wiem czy to tu pasuje, ale co może być bardziej klimatowego niż sam podręcznik?!
Do rzeczy, popieram w całości ideę wymiany podręczników, artykułów czy też i innych materiałów związanych z luźno pojętą fantastyką czy też i RPG. Dlatego... Jeżeli któryś z członków klubu będzie w potrzebie znalezienia konkretnego materiału, zgłaszać się do mnie na Priv. Istnieje realna szansa, że posiadam dany egzemplarz podręcznika, albo znam kogoś kto go posiada.
Dlaczego Priv.? Bo nie jestem instytucją charytatywną i jak zaznaczyłem, to wymiana pomiędzy członkami i nie mam zamiaru ryzykować 'przypadkowego' zagubienia się drogocennego, dajmy na przykład, MiM'a z 2000 roku!
A tak przy okazji, z chęcią rzucę okiem na każdego MiM czy Gwiezdnego Pirata jeżeli znajdzie się u kogoś na stanie. |
|
 | |
Lechu Admin

Liczba postów: 617 Data wstąpienia: 17/05/2010 Wiek: 21 Skąd: Piła
 | Temat: Re: Podręczniki Nie Cze 06, 2010 9:21 pm | |
| MiM'ów nie mam, ale mam książkę z serii przygód "Gotreka i Felixa" pt. "Zabójca elfów"  Jak coś umówimy się jakoś jak ktoś będzie chętny wypożyczeniem - to mó prezent urodzinowy!  |
|
 | |
Lechu Admin

| Temat: Re: Podręczniki Sro Cze 23, 2010 6:21 pm | |
| Dodaję link bezpośredni do pobrania podręcznika do Gasnących Słońc!
http://db.tt/euhFY5 |
|
 | |
Lechu Admin

| Temat: Re: Podręczniki Czw Cze 24, 2010 11:20 am | |
| A tutaj zamieszczam dodatki dla chętnych: 1) Byzantium Secundus (omówienie stolicy Imperium cesarza Alexiusa) 2) Przewodnik po Pandemonium (wprowadzenie do całokształtu świata GS) 3) Ekran Narratora (w sumie to jest dla MG, ale każdy może mieć to przy sobie - bardzo przydatny!) Powyższe rzeczy są tylko dla chętnych i tych którym nie straszne parę stronic A4  A tak poza tym opisanie świata i ras głównych (najczęściej spotykanych) w podręczniku podstawowym już wam zupełnie wystarczy  Co do roboty dotyczącej tworzenia postaci to MG (Krzychu) daje nam dodatkowe 20 punktów (to BARDZO DUŻO) na naszych bohaterów  Proponuję abym ja z danym graczem robił jego kartę postaci (ja z Bercikiem jego bolka, ja z Dudim jego bolka, ja z Jancolem jego bolka itd.) ponieważ z graczy najprawdopodobniej będę najbardziej obeznany w systemie - już to kiedyś prowadziłem moi drodzy A więc to jest wyżej wspomniany link dla chętnych wiedzy : http://db.tt/uXLVg3 A tu macie ładną kartę postaci do GS (powiększona i krojona własnoręcznie przeze mnie) : http://db.tt/l3qrWm |
|
 | |
DUDI.pl

Liczba postów: 677 Data wstąpienia: 19/05/2010 Wiek: 30 Skąd: Piła
 | Temat: Re: Podręczniki Czw Cze 24, 2010 8:55 pm | |
| Mi zrobisz postać po sesji w sobotę więc zabierz z sobą potrzebny sprzęt  Ps: jak masz jakas karte postaci to poproszę  bo ta co tu zamiesciłes mi sie nie otwiera jakiś błąd |
|
 | |
Lechu Admin

| Temat: Re: Podręczniki Czw Cze 24, 2010 11:31 pm | |
| Musisz mieć koniecznie MS Office 2007 lub 2003  Wtedy możesz otworzyć tą kartę  |
|
 | |
DUDI.pl

| Temat: Re: Podręczniki Czw Cze 24, 2010 11:41 pm | |
| nie mam  |
|
 | |
Krzychu

| Temat: Re: Podręczniki Pią Cze 25, 2010 9:08 am | |
| Lepiej by było Lechu gdybyś wrzucił Podręcznik Gracza, a nie Ekran Narratora, który i tak w większości na niewiele się może przydać (no, może za paroma tabelkami) skoro będę prowadził na zmodyfikowanych zasadach. Grunt żebyście znali mechanikę podstawową, że się tak wyrażę.
Termin składania pierwszych dokumentów: 01.08. 2010 Im szybciej tym lepiej.
P.S. Maksimum dla współczynnika Psi/Teurgia na początku nie może być wyższy niż 6, oraz postać nie może posiadać więcej niż 1 moc/rytuał na poziomie 6. na początku gry!
Dodatkowo od takich postaci (Theurg/Psionik) wymagam dodatkowej kartki A4 wchodzącej w skład Historii Postaci wyjaśniającej jakim cudem mają tą very rare umiejętność!
Wyjątkiem są dzieci Ur, chyba że rozwiną którąś z tych cech powyżej 3. poziomu.
P.S.2. Dudi, preferowane byłoby gdybyś sam zrobił tą postać, ewentualnie przy pomocy kogoś. Lechu, ewentualnie może Ci pomóc w tworzeniu postaci, nie mam sprzeciwu, ale nie mogę pozwolić, aby Ci ją zrobił... Dotyczy się to wszystkich! |
|
 | |
DUDI.pl

| Temat: Re: Podręczniki Pią Cze 25, 2010 10:26 am | |
| nie no zrobił chodzi o pomógł . |
|
 | |
Krzychu

| Temat: Re: Podręczniki Pią Cze 25, 2010 10:48 am | |
| Ok Dudi, pomoc może nawet być wskazana. Już wcześniej wytłumaczyłem dokładnie Lesiowi na których stronach wszystko jest i jak ma to być zrobione żeby było dobrze, więc nie powinno być żadnych zastojów i może zajmie to parę ładnych dłuższych minutek zamiast standardowej połówki  Zaglądajcie na temat z założeniami wstępnymi, dodaje tam bardziej szczegółowe zasady etc. żeby nie było bałaganu. Na dniach załączę note, z jakich planet mogą pochodzić Ci którzy wybiorą "Pochodzenie z Utraconego Świata". Oczywiście zawsze możecie stworzyć własny, ale będziecie musieli mi dostarczyć jego papiery jak wcześniej było mówione. |
|
 | |
DUDI.pl

| Temat: Re: Podręczniki Pią Maj 13, 2011 12:38 pm | |
| poszukuje podręcznika do sciągnięcia warhammer fb tomb kings 8ed oraz podręcznik podstawowy do 8 ed whfb |
|
 | |
Shin Ryu

Liczba postów: 278 Data wstąpienia: 10/09/2010 Wiek: 31 Skąd: Piła City
 | Temat: Re: Podręczniki Sob Maj 14, 2011 3:24 pm | |
| Do 8 edycji dopiero co wyszła na dniach więc o skan może być ciężko. Zasady do 8ed mam ale po angielsku, po polsku mam mini książkę z podstawki ale pożyczyłem Rafiemu. Resztę podręczników z 7 ed mam w PDF (musiałbyś podbić) lub poszukaj na chomikuj.pl |
|
 | |
|