Witamy na pilskim forum fantastyki Fenix

IndeksCalendarFAQSzukajUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj

Share | 

Galeryjka figurasków Shin Ryu

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
Idź do strony : Previous  1, 2
AutorWiadomość
Shin Ryu

Liczba postów: 278
Data wstąpienia: 10/09/2010

PisanieTemat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu   Sro Lut 15, 2012 1:45 pm

DUDI.pl napisał:
Ja przeniosłem się na bitewniaki planszowe nie mam już czasu na malowanie figurek.

Nie masz czasu czy Ci się nie chciało ? Zawsze mozna bylo grac niepomalowanymi Wink
Ja maluję ostanio ok 1-2 godz. co drugi czy trzeci dzien i jest git. Poza tym są szybkie metody na malowanie figur jak ktoś się uprze Wink

sloth napisał:
Bartas, Krasnale ci wyszly, super fajnie.
Bajerka jest, dzięks Wink

Lechu napisał:
EDIT By Lechu: Temat jest! Ale Ci moderatorzy mają to forum obcykane... Very Happy
No popatrz nie wyskoczył mi nowy temat na ten temat Wink

Western napisał:
Oooo toż to w naszej Pile ktoś jeszcze w Talisman Gra?? :-)

Akurat mam kumpla co ma Tal + 2 dodatki z tym że on jest troche leniwy i do ludzi nie chce mu sie wyjsc. Ale narzeka na to ze nie ma z kim grac Wink

Western napisał:
Co do figurek firmy Reaper - muszę się rozejrzeć za nimi, może coś w oko wpadnie, tylko pytanie, czy skala to 28mm ich jest?

Tak z tym że Krasnoludy sa troszke wyższe od tych z GW, ale i tak dobrze wyglądają.

Western napisał:
Więc jak byś chciał, możemy zakupić na pół.

Aktualnie podziękuje, gdyż mam 2 pełne pojemniczki owych kolorków z GW i w zupełności mi wystarczą.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora http://www.playfire.com/ShinRyuPL
DUDI.pl

Liczba postów: 677
Data wstąpienia: 19/05/2010

PisanieTemat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu   Sro Lut 15, 2012 2:12 pm

Bartku szczerze wolę planszówkę pyknąć nawet jeśli chodzi o sęs bo w bitewniakach jakoś fabularny wątek jest często pomijany dla samej napierdalanki. Przy planszówie to jednak muszę czasem się nieźle odmóżdżyć ażeby coś wykminić . A jeśli chodzi o czas to bez porównania, przygotowywać figurki i poprawiać je co rok albo dwa lata przy rzadszym graniu , makiety same się też nie zrobią a grać przy puszkach od coli to raczej żenada, a w planszówie wszystko przygotowane nic nie musze malować nic nie muszę przygotowywać kupuję siadam i gram. Mam już troszkę systemów bitewnych za sobą i decyzja o sprzedaniu figurek nie przyszła tak sobie o . Oczywiście nie mam nic przeciwko bitewniakom to miłe i odprężające hobby, lecz kiedy już miałem się brać za malowanie chodziłem cały w nerwach byłem wkurwiony jak jasna cholera wtedy nastał czas poważnych decyzji i powiedziałem nie!!! to ma mnie uspokajać a nie wkurwiać . Po prostu po 15 latach modelarstwa stwierdziłem wypaliłem się starczy dosyć i sprzedałem wszystko w pizdu. Chłopaki jeśli to was kręci to spoko gratuluje silnej woli róbcie to tak długo puki przynosi wam to ukojenie i radochę, mi siły jej nie starczyło i poległem na placu boju z podrasowanym pędzelkiem cieńkim jak szpilka wbitym w odbyt.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Shin Ryu

PisanieTemat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu   Sro Lut 15, 2012 5:19 pm

Nooo super, takie odpowiedzi to ja lubię z Twojej strony i trudno mi sie z nimi nie zgodzić.
Co do "fabuły bitewnej" to jak sie wysili mózgownicę można całkiem fajną kampanię zmajstrować Smile
Ja nacisk w grach bitewnych kładę przede wszystkim na klimat i fluff a potem modelarstwo. Przykładowo turnieje mnie nie kręcą.
W grach bitewnych kręca mnie przede wszystkim figurki których do niedawna w planszówkach brakowało (ostatnio to się zmieniło). Oczywiście uwielbiam także i gry planszowe, ale one dość szybko się nudzą. Pozostaje też kwestia taka: dużo zalezy z kim w co grasz oraz parcie na zwycięstwo (za wszelką cenę dla niektórych).
Powrót do góry Go down
DUDI.pl

Liczba postów: 677
Data wstąpienia: 19/05/2010

PisanieTemat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu   Sro Lut 15, 2012 5:24 pm

Nie powiem że nie lubie wygrywać każdy lubi ale jak przegram to tragedii nie ma , przecież gramy fear play . A co do planszówek czy się nudzą to nie wiem mam kilka gier planszowych i jeszcze żadna mi się nie znudziła a jak by co zawsze można kupić dodatek co odnawia grę.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Western

Liczba postów: 6
Data wstąpienia: 06/02/2012

PisanieTemat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu   Sro Lut 15, 2012 7:00 pm

PAX Panowie PAX . Ale w gruncie rzeczy to nie chodziło mi o rozniecenie dyskusji czy gry bitewne są be czy nie Razz Miło w kazdym razie że jakaś dyskusja jest. Sam gram tylko i wyłącznie w planszówkę, bitewniki i rpg - nie zdarzyło mi się grywać, więc nie wiem czy lubię. Trochę kuszą bitewniki, gdyż ostatnio polubiłem malowanie. Dobra, dość tych wynurzeń :-)
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Beerciq

Liczba postów: 199
Data wstąpienia: 17/05/2010

PisanieTemat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu   Pią Lut 17, 2012 10:00 pm

WHFB, WH 40K, NST FOREVER. HEHEHE Ale Rpg-usa tez bardzo z chęcią bym zagrał.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Shin Ryu

PisanieTemat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu   Wto Lut 21, 2012 3:43 pm

Dobra koniec offa. Czas na kolejne prace Smile

Na początek obiecane Krasnoludy z firmy Reaper. Od razu napisze ze były malowane jakoś w 2005 roku więc nawet nie robiłem podkładu czy jakiś rozjaśnień. Służyli mi jako banda do Mordheim Wink

Kilku Krasnoludzkich bohaterów

Kilka nagrobków (fillerów) do regimentu szkieletorków Smile

"Podrabiany" Sławny Regiment kapitana Richtera Kreugara. Oczywiście jeszcze nie kompletny, a będzie liczył 30 kościstych Wink

Moja armia Ultramarines.
Troszkę jeszcze jest do pomalowania (w wypraskach czekają Taktyczni, kilku terminatorów oraz motorek), no i pozostaje mi na naramiennikach znaki zakonu porobić, ale to już na koniec Wink

Powrót do góry Go down
przemo19811

Liczba postów: 8
Data wstąpienia: 09/10/2010

PisanieTemat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu   Pon Lut 27, 2012 11:04 pm

No Shin, całkiem nieźle. Sporo czasu już malujesz, i widać rozmach w tym co robisz. Z chęcią stoczyłbym bitewkę ale nie posiadam swoich figurek. Mam pytanko, czy na figurkach można w jakiś sposób zaimplementować teksturki ? Wiesz o co mi chodzi ? Rdza, przebarwienia, korozja metalu itp. Czy malarze to stosują ?
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Szymon

Data wstąpienia: 04/07/2010

PisanieTemat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu   Pon Lut 27, 2012 11:52 pm

przemo19811 napisał:
No Shin, całkiem nieźle. Sporo czasu już malujesz, i widać rozmach w tym co robisz. Z chęcią stoczyłbym bitewkę ale nie posiadam swoich figurek. Mam pytanko, czy na figurkach można w jakiś sposób zaimplementować teksturki ? Wiesz o co mi chodzi ? Rdza, przebarwienia, korozja metalu itp. Czy malarze to stosują ?

Efekt rdzy czy otarć, obić jest wykorzysytwany jak najbardziej
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Shin Ryu

PisanieTemat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu   Sro Lut 29, 2012 3:19 pm

Generalnie można osiągnąc mega konkretne efekty tylko trzeba troszkę poczytać/pooglądać tutoriale i potrenować.

Co do figurek zapodaję temat w którym obejrzysz wiele cudów Smile Przykładowo figura twarzy człowieka która wygląda jak prawdziwa Wink
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=7453

Przykład rdzy poniżej.
Powrót do góry Go down
Western

Liczba postów: 6
Data wstąpienia: 06/02/2012

PisanieTemat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu   Pią Mar 02, 2012 6:51 pm

Ten krasnolud ze sztandarem, to wersja metalowa czy plastikowa? Bo tak jak na stronę GW pacze ;P to jest jako to ich nowe tworzywo...?
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Shin Ryu

PisanieTemat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu   Pią Mar 02, 2012 10:28 pm

Mój jeszcze metalowy. Teraz już tylko chyba Finecast tylko jest.
Powrót do góry Go down

Galeryjka figurasków Shin Ryu

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 2 z 2Idź do strony : Previous  1, 2

Similar topics

-
» [PSP] Dragon Ball Z: Shin Budokai - Another Road