| | Galeryjka figurasków Shin Ryu | |
|
|
| Autor | Wiadomość |
|---|
Shin Ryu

Liczba postów: 278 Data wstąpienia: 10/09/2010 Wiek: 31 Skąd: Piła City
 | Temat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu Sro Lut 15, 2012 1:45 pm | |
| |
|
 | |
DUDI.pl

Liczba postów: 677 Data wstąpienia: 19/05/2010 Wiek: 30 Skąd: Piła
 | Temat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu Sro Lut 15, 2012 2:12 pm | |
| Bartku szczerze wolę planszówkę pyknąć nawet jeśli chodzi o sęs bo w bitewniakach jakoś fabularny wątek jest często pomijany dla samej napierdalanki. Przy planszówie to jednak muszę czasem się nieźle odmóżdżyć ażeby coś wykminić . A jeśli chodzi o czas to bez porównania, przygotowywać figurki i poprawiać je co rok albo dwa lata przy rzadszym graniu , makiety same się też nie zrobią a grać przy puszkach od coli to raczej żenada, a w planszówie wszystko przygotowane nic nie musze malować nic nie muszę przygotowywać kupuję siadam i gram. Mam już troszkę systemów bitewnych za sobą i decyzja o sprzedaniu figurek nie przyszła tak sobie o . Oczywiście nie mam nic przeciwko bitewniakom to miłe i odprężające hobby, lecz kiedy już miałem się brać za malowanie chodziłem cały w nerwach byłem wkurwiony jak jasna cholera wtedy nastał czas poważnych decyzji i powiedziałem nie!!! to ma mnie uspokajać a nie wkurwiać . Po prostu po 15 latach modelarstwa stwierdziłem wypaliłem się starczy dosyć i sprzedałem wszystko w pizdu. Chłopaki jeśli to was kręci to spoko gratuluje silnej woli róbcie to tak długo puki przynosi wam to ukojenie i radochę, mi siły jej nie starczyło i poległem na placu boju z podrasowanym pędzelkiem cieńkim jak szpilka wbitym w odbyt. |
|
 | |
Shin Ryu

| Temat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu Sro Lut 15, 2012 5:19 pm | |
| Nooo super, takie odpowiedzi to ja lubię z Twojej strony i trudno mi sie z nimi nie zgodzić. Co do "fabuły bitewnej" to jak sie wysili mózgownicę można całkiem fajną kampanię zmajstrować  Ja nacisk w grach bitewnych kładę przede wszystkim na klimat i fluff a potem modelarstwo. Przykładowo turnieje mnie nie kręcą. W grach bitewnych kręca mnie przede wszystkim figurki których do niedawna w planszówkach brakowało (ostatnio to się zmieniło). Oczywiście uwielbiam także i gry planszowe, ale one dość szybko się nudzą. Pozostaje też kwestia taka: dużo zalezy z kim w co grasz oraz parcie na zwycięstwo (za wszelką cenę dla niektórych). |
|
 | |
DUDI.pl

Liczba postów: 677 Data wstąpienia: 19/05/2010 Wiek: 30 Skąd: Piła
 | Temat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu Sro Lut 15, 2012 5:24 pm | |
| Nie powiem że nie lubie wygrywać każdy lubi ale jak przegram to tragedii nie ma , przecież gramy fear play . A co do planszówek czy się nudzą to nie wiem mam kilka gier planszowych i jeszcze żadna mi się nie znudziła a jak by co zawsze można kupić dodatek co odnawia grę. |
|
 | |
Western
Liczba postów: 6 Data wstąpienia: 06/02/2012 Wiek: 30 Skąd: Piła
 | Temat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu Sro Lut 15, 2012 7:00 pm | |
| PAX Panowie PAX . Ale w gruncie rzeczy to nie chodziło mi o rozniecenie dyskusji czy gry bitewne są be czy nie  Miło w kazdym razie że jakaś dyskusja jest. Sam gram tylko i wyłącznie w planszówkę, bitewniki i rpg - nie zdarzyło mi się grywać, więc nie wiem czy lubię. Trochę kuszą bitewniki, gdyż ostatnio polubiłem malowanie. Dobra, dość tych wynurzeń :-) |
|
 | |
Beerciq

Liczba postów: 199 Data wstąpienia: 17/05/2010 Wiek: 20 Skąd: Stara Łubianka
 | Temat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu Pią Lut 17, 2012 10:00 pm | |
| WHFB, WH 40K, NST FOREVER. HEHEHE Ale Rpg-usa tez bardzo z chęcią bym zagrał. |
|
 | |
Shin Ryu

| Temat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu Wto Lut 21, 2012 3:43 pm | |
| |
|
 | |
przemo19811

Liczba postów: 8 Data wstąpienia: 09/10/2010 Wiek: 31 Skąd: Piła
 | Temat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu Pon Lut 27, 2012 11:04 pm | |
| No Shin, całkiem nieźle. Sporo czasu już malujesz, i widać rozmach w tym co robisz. Z chęcią stoczyłbym bitewkę ale nie posiadam swoich figurek. Mam pytanko, czy na figurkach można w jakiś sposób zaimplementować teksturki ? Wiesz o co mi chodzi ? Rdza, przebarwienia, korozja metalu itp. Czy malarze to stosują ? |
|
 | |
Szymon

Liczba postów: 278 Data wstąpienia: 04/07/2010 Wiek: 19 Skąd: Piła
 | Temat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu Pon Lut 27, 2012 11:52 pm | |
| | przemo19811 napisał: | | No Shin, całkiem nieźle. Sporo czasu już malujesz, i widać rozmach w tym co robisz. Z chęcią stoczyłbym bitewkę ale nie posiadam swoich figurek. Mam pytanko, czy na figurkach można w jakiś sposób zaimplementować teksturki ? Wiesz o co mi chodzi ? Rdza, przebarwienia, korozja metalu itp. Czy malarze to stosują ? |
Efekt rdzy czy otarć, obić jest wykorzysytwany jak najbardziej |
|
 | |
Shin Ryu

| Temat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu Sro Lut 29, 2012 3:19 pm | |
| Generalnie można osiągnąc mega konkretne efekty tylko trzeba troszkę poczytać/pooglądać tutoriale i potrenować. Co do figurek zapodaję temat w którym obejrzysz wiele cudów  Przykładowo figura twarzy człowieka która wygląda jak prawdziwa  http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=7453 Przykład rdzy poniżej.  |
|
 | |
Western
Liczba postów: 6 Data wstąpienia: 06/02/2012 Wiek: 30 Skąd: Piła
 | Temat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu Pią Mar 02, 2012 6:51 pm | |
| Ten krasnolud ze sztandarem, to wersja metalowa czy plastikowa? Bo tak jak na stronę GW pacze ;P to jest jako to ich nowe tworzywo...? |
|
 | |
Shin Ryu

| Temat: Re: Galeryjka figurasków Shin Ryu Pią Mar 02, 2012 10:28 pm | |
| Mój jeszcze metalowy. Teraz już tylko chyba Finecast tylko jest. |
|
 | |
| | Galeryjka figurasków Shin Ryu | |
|