|
| Autor | Wiadomość |
|---|
DUDI.pl

Liczba postów: 677 Data wstąpienia: 19/05/2010 Wiek: 30 Skąd: Piła
 | Temat: ALMANACHUM Sro Sty 18, 2012 10:03 am | |
| Wyobraźcie sobie że Hitler wygrał wojnę , że podbił całą Europę odgrodził się murem i zaczął zbroić. Niewyjaśnione stały się sprawy obozów koncentracyjnych, chore eksperymenty na ludziach doprowadzają do stworzenia super żołnierza. Archeolodzy Hitlera odnajdują coraz to nowsze artefakty okultystycznej natury . Aby wreszcie wejść w sojusz z najciemniejszymi siłami nadprzyrodzonymi, rzesza poświęca 100000 istnień ludzkich w odrażającym rytuale po to tylko aby Papa Hitler stał się nieśmiertelny . Rosja nadal toczy krwawe bitwy na froncie wschodnim już prawie 30 lat, z kąt napływają informacje o niemieckich żołnierzach powstających z zmarłych. Wielka Brytania pogrążona w chaosie poległa a jej wyspy zostały kompletnie zatopione przez niewyjaśnione siły , pozostawiając po sobie jedynie wystające z morza kikuty skał. USA zostało odparte z Japonii i po kilku nie udanych inwazjach na Niemcy przyglądają się tym wszystkim niewyobrażalnym rzeczom których dotąd nie widział Świat. Gracze w tym systemie wcielili by się w badaczy , archeologów , agentów USA którzy z całych sił chcą powstrzymać ekspansje Hitlera . Co znajduje się za oceanem nikt nie wie mamy lata 60 jedyne wiadomości jakie są otrzymywane to od rosyjskich weteranów frontu wschodniego i uciekinierów, rozbitków. Jakikolwiek handel z krajami europy jest nie możliwy nowe Niemcy odcięły się od wszystkich i od wszystkiego stając się samowystarczalną potęgą. Aby powstrzymać zło napływające z europy przerwać ciągły odwieczny konflikt potrzebne są ofiary , czy jesteś w stanie się poświęcić ?
Będzie to dark fantasy z wampirami , zombie, wilkołakami ,złymi czarnoksiężnikami przyzywającymi demony lub potwory z zamkniętych wymiarów piekieł. Zobaczycie tu także dziwaczne wynalazki , powykręcane eksperymenty , prototypy nowych broni , zaginione artefakty , okultystyczne rytuały i wiele wiele innych .
Chce stworzyć taki system ale potrzebuję pomocy jeśli chodzi o animację, ciekawostki,krutkie opowiadanka , pomysły związane ze światem jakieś krótkie anegdoty artykuły nie koniecznie prasowe mogą być wymyślone. Mechanikę mam już miej więcej ułożoną , Potrzebuję tylko stworzyć odpowiednią oprawę i można to sprzedawać i grać w to. Oczywięcie po stworzeniu systemu wasze nazwiska znajdą się w podręczniku celem podziękowań za pomoc. Kto mi pomorze? |
|
 | |
Lechu Admin

Liczba postów: 617 Data wstąpienia: 17/05/2010 Wiek: 21 Skąd: Piła
 | Temat: Re: ALMANACHUM Sro Sty 18, 2012 11:48 am | |
| Ja mogę tworzyć anegdoty albo opowiadanka. Oczywiście sam temat musiałbyś mi zapodać a ja w wolnym czasie zajrzałbym do informacji historycznych i z ich pomocą stworzył coś ciekawego. Nie wiem czy podołam stworzyć coś w klimacie ZC i bardziej nie wyjdzie twardy humorystycznie tekst ala NS, ale obaczy się. Animacje, ilustracje jakie masz na myśli?  |
|
 | |
DUDI.pl

| Temat: Re: ALMANACHUM Sro Sty 18, 2012 12:05 pm | |
| Wszelkie rodem z wolvenstine (nie wiem czy dobrze napisałem) , blodreina, ala tanhauser, Hellboy,coś jak indiana jones , i pomieszane wyglądem ala warzone, ciężkie pancerze żołnierze w skórach w wymyślnych mundurach, wielkie maszyny liczące ( komputery ) dziwne experymenty prowadzone przez psychopatycznych lekarzy , Technologia nie poszła za bardzo do przodu. Sterowce na niebie są codziennością. Żywność na kartki kryzys w USA . Wiecznie wojsko na ulicach, godzina policyjna, życie w ciągłym lęku przed bombardowaniem. Nazistowscy kultyści dopuszczający się wszelkich okrucieństw dla swego boga Hitlera. Zło szerzące się na miarę światową. Stare auta , telewizja czarno-biała pokazująca wiecznie wiadomości i zakurzone filmy z przed 30 lat. I zagadka, co znajduje się w europie? To tylko przykłady dopowiedz sobie resztę. Pozostawiam wam w miarę wolną rękę jeśli chodzi o opowiadanka anegdotki itp rysunki tylko niech to będzie w miarę mroczne zero śmiechów lesiu klimatem z neuroshimy bardziej ZK . Może to być w postaci listów , opowiadań , w takim formacie aby można było to wkleić w treść podręcznika (forma elektroniczna ). Chodzi głównie o tekst nie mający więcej niż 1/2 strony zeszytowej. Masz ochotę wymyśl potwora opisz go narysuj , wszelka pomoc mile widziana.
Podręcznik może mieć około 300-400 stron, system zajmie około 100 stron reszta to tabelki, opisy , informacje niezbędne, bestiariusz, poprzeplatane wszystko będzie rysunkami i klimatowymi opowiadaniami czy anegdotkami. Część podręcznika będzie w kolorze. tak jak niektóre rysunki , bestiariusz, mapy.
No i nazwa systemu ALMANACHUM dobre czy huj na patyku? |
|
 | |
Shin Ryu

Liczba postów: 278 Data wstąpienia: 10/09/2010 Wiek: 31 Skąd: Piła City
 | Temat: Re: ALMANACHUM Sro Sty 18, 2012 2:19 pm | |
| Łokurv, akurat gram w Wolfenstein na PS3  Dudi, pomysł na setting (świat) naprawdę zajebisty, troszkę gorzej (trudniej) że chcesz robić swoją mechanikę, bo jak już wiele razy wspominałem ciężka robota. Jeśli marzysz o WYDANIU tego w formie książki (zapomnij o allegro i tekstach w formie pliku pdf bo rozpiracą to bardzo szybko) i żeby ludzie to kupowali, to czeka Cię (i Twoich współpracowników) tyle roboty , że chyba nawet nie masz o tym pojęcia (a może jednak masz?). I napisałbym też dlaczego, ale daruję sobie, bo pewnie zostanę zjechany przez większość Tak czy siak 3mam z ten projekt kciuki, bo jest to klimat, który mi bardzo pasi. Jednak już z góry piszę, że nie pomogę Ci w sumie w niczym, bo mam mnóstwo swoich innych spraw i mało czasu na wszystko (i WARHAMMER rulez!). A i nazwa systemu taka sobie  |
|
 | |
DUDI.pl

| Temat: Re: ALMANACHUM Sro Sty 18, 2012 2:58 pm | |
| No właśnie ale jak inaczej??? Przecież nue nazwe tego " Przygody strapionego nazisty " |
|
 | |
Shin Ryu

| Temat: Re: ALMANACHUM Czw Sty 19, 2012 3:11 am | |
| A co to w ogóle jest to "Almanachum" ?
|
|
 | |
DUDI.pl

| Temat: Re: ALMANACHUM Czw Sty 19, 2012 9:48 am | |
| ALMANACH to jest tzw. zbiór informacji na jakiś temat taka księga wiedzy wszelkiej informacji na jakiś temat może być np: almanach marynarza czy almanach fizyki A końcówkę dodałem tak ażeby ładniej brzmiało albo można powiedzieć że to odmiana |
|
 | |
Szymon

Liczba postów: 278 Data wstąpienia: 04/07/2010 Wiek: 19 Skąd: Piła
 | Temat: Re: ALMANACHUM Czw Sty 19, 2012 1:46 pm | |
| Jeżeli chcesz pomocy związanej z historią etc. Możesz na mnie liczyć. Na temat II wojny i odpałów hitlera mam trochę wiadomości.  |
|
 | |
Shin Ryu

| Temat: Re: ALMANACHUM Czw Sty 19, 2012 2:09 pm | |
| No almanach to wiem co znaczy  Proponuję Ci nazwę systemu na "Vaterland" jak w filmie poniżej (zerknij choć na ogólny opis). http://www.filmweb.pl/film/Vaterland+-+Tajemnica+III+Rzeszy-1994-11433Poza tym ten fałszywy trailer zapoda Ci klimacik (musisz mieć konto na YT bo od 18 lat filmik jest) Werewolf Women of the SS |
|
 | |
DUDI.pl

| Temat: Re: ALMANACHUM Czw Sty 19, 2012 2:23 pm | |
| No tak skoro nazwa jest chroniona prawami autorskimi nie mogę kraść nazwy. To by było to samo jak bym stworzył świat rambo i nazwał bym tak podręcznik, nie mogę, musiał bym zapytać się wcześniej Stalone o pozwolenie  |
|
 | |
Shin Ryu

| Temat: Re: ALMANACHUM Czw Sty 19, 2012 3:25 pm | |
| Vaterland raczej nie jest chronione prawem - to zlepek dwóch zwykłych wyrazów przecież. O ile się nie myle tak się czasami mówiło właśnie na Niemcy. Przykładowo na Rosje Rosjanie mówili Motherland.
|
|
 | |
DUDI.pl

| Temat: Re: ALMANACHUM Czw Sty 19, 2012 3:38 pm | |
| Skoro tak ... Nazwa dobra . |
|
 | |
|