Witamy na pilskim forum fantastyki Fenix

IndeksCalendarFAQSzukajUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj

Share | 

ALMANACHUM

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
AutorWiadomość
DUDI.pl

Liczba postów: 677
Data wstąpienia: 19/05/2010

PisanieTemat: ALMANACHUM   Sro Sty 18, 2012 10:03 am

Wyobraźcie sobie że Hitler wygrał wojnę , że podbił całą Europę odgrodził się murem i zaczął zbroić. Niewyjaśnione stały się sprawy obozów koncentracyjnych, chore eksperymenty na ludziach doprowadzają do stworzenia super żołnierza. Archeolodzy Hitlera odnajdują coraz to nowsze artefakty okultystycznej natury . Aby wreszcie wejść w sojusz z najciemniejszymi siłami nadprzyrodzonymi, rzesza poświęca 100000 istnień ludzkich w odrażającym rytuale po to tylko aby Papa Hitler stał się nieśmiertelny . Rosja nadal toczy krwawe bitwy na froncie wschodnim już prawie 30 lat, z kąt napływają informacje o niemieckich żołnierzach powstających z zmarłych. Wielka Brytania pogrążona w chaosie poległa a jej wyspy zostały kompletnie zatopione przez niewyjaśnione siły , pozostawiając po sobie jedynie wystające z morza kikuty skał. USA zostało odparte z Japonii i po kilku nie udanych inwazjach na Niemcy przyglądają się tym wszystkim niewyobrażalnym rzeczom których dotąd nie widział Świat. Gracze w tym systemie wcielili by się w badaczy , archeologów , agentów USA którzy z całych sił chcą powstrzymać ekspansje Hitlera . Co znajduje się za oceanem nikt nie wie mamy lata 60 jedyne wiadomości jakie są otrzymywane to od rosyjskich weteranów frontu wschodniego i uciekinierów, rozbitków. Jakikolwiek handel z krajami europy jest nie możliwy nowe Niemcy odcięły się od wszystkich i od wszystkiego stając się samowystarczalną potęgą. Aby powstrzymać zło napływające z europy przerwać ciągły odwieczny konflikt potrzebne są ofiary , czy jesteś w stanie się poświęcić ?

Będzie to dark fantasy z wampirami , zombie, wilkołakami ,złymi czarnoksiężnikami przyzywającymi demony lub potwory z zamkniętych wymiarów piekieł. Zobaczycie tu także dziwaczne wynalazki , powykręcane eksperymenty , prototypy nowych broni , zaginione artefakty , okultystyczne rytuały i wiele wiele innych .

Chce stworzyć taki system ale potrzebuję pomocy jeśli chodzi o animację, ciekawostki,krutkie opowiadanka , pomysły związane ze światem jakieś krótkie anegdoty artykuły nie koniecznie prasowe mogą być wymyślone. Mechanikę mam już miej więcej ułożoną , Potrzebuję tylko stworzyć odpowiednią oprawę i można to sprzedawać i grać w to. Oczywięcie po stworzeniu systemu wasze nazwiska znajdą się w podręczniku celem podziękowań za pomoc. Kto mi pomorze?
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Lechu
Admin

Liczba postów: 617
Data wstąpienia: 17/05/2010

PisanieTemat: Re: ALMANACHUM   Sro Sty 18, 2012 11:48 am

Ja mogę tworzyć anegdoty albo opowiadanka. Oczywiście sam temat musiałbyś mi zapodać a ja w wolnym czasie zajrzałbym do informacji historycznych i z ich pomocą stworzył coś ciekawego. Nie wiem czy podołam stworzyć coś w klimacie ZC i bardziej nie wyjdzie twardy humorystycznie tekst ala NS, ale obaczy się. Animacje, ilustracje jakie masz na myśli? Smile
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
DUDI.pl

PisanieTemat: Re: ALMANACHUM   Sro Sty 18, 2012 12:05 pm

Wszelkie rodem z wolvenstine (nie wiem czy dobrze napisałem) , blodreina, ala tanhauser, Hellboy,coś jak indiana jones , i pomieszane wyglądem ala warzone, ciężkie pancerze żołnierze w skórach w wymyślnych mundurach, wielkie maszyny liczące ( komputery ) dziwne experymenty prowadzone przez psychopatycznych lekarzy , Technologia nie poszła za bardzo do przodu. Sterowce na niebie są codziennością. Żywność na kartki kryzys w USA . Wiecznie wojsko na ulicach, godzina policyjna, życie w ciągłym lęku przed bombardowaniem. Nazistowscy kultyści dopuszczający się wszelkich okrucieństw dla swego boga Hitlera. Zło szerzące się na miarę światową. Stare auta , telewizja czarno-biała pokazująca wiecznie wiadomości i zakurzone filmy z przed 30 lat. I zagadka, co znajduje się w europie? To tylko przykłady dopowiedz sobie resztę. Pozostawiam wam w miarę wolną rękę jeśli chodzi o opowiadanka anegdotki itp rysunki tylko niech to będzie w miarę mroczne zero śmiechów lesiu klimatem z neuroshimy bardziej ZK . Może to być w postaci listów , opowiadań , w takim formacie aby można było to wkleić w treść podręcznika (forma elektroniczna ). Chodzi głównie o tekst nie mający więcej niż 1/2 strony zeszytowej. Masz ochotę wymyśl potwora opisz go narysuj , wszelka pomoc mile widziana.

Podręcznik może mieć około 300-400 stron, system zajmie około 100 stron reszta to tabelki, opisy , informacje niezbędne, bestiariusz, poprzeplatane wszystko będzie rysunkami i klimatowymi opowiadaniami czy anegdotkami. Część podręcznika będzie w kolorze. tak jak niektóre rysunki , bestiariusz, mapy.

No i nazwa systemu ALMANACHUM dobre czy huj na patyku?
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Shin Ryu

Liczba postów: 278
Data wstąpienia: 10/09/2010

PisanieTemat: Re: ALMANACHUM   Sro Sty 18, 2012 2:19 pm

Łokurv, akurat gram w Wolfenstein na PS3 Smile

Dudi, pomysł na setting (świat) naprawdę zajebisty, troszkę gorzej (trudniej) że chcesz robić swoją mechanikę, bo jak już wiele razy wspominałem ciężka robota.
Jeśli marzysz o WYDANIU tego w formie książki (zapomnij o allegro i tekstach w formie pliku pdf bo rozpiracą to bardzo szybko) i żeby ludzie to kupowali, to czeka Cię (i Twoich współpracowników) tyle roboty , że chyba nawet nie masz o tym pojęcia (a może jednak masz?). I napisałbym też dlaczego, ale daruję sobie, bo pewnie zostanę zjechany przez większość What a Face
Tak czy siak 3mam z ten projekt kciuki, bo jest to klimat, który mi bardzo pasi. Jednak już z góry piszę, że nie pomogę Ci w sumie w niczym, bo mam mnóstwo swoich innych spraw i mało czasu na wszystko (i WARHAMMER rulez!).
A i nazwa systemu taka sobie Wink
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora http://www.playfire.com/ShinRyuPL
DUDI.pl

PisanieTemat: Re: ALMANACHUM   Sro Sty 18, 2012 2:58 pm

No właśnie ale jak inaczej??? Przecież nue nazwe tego " Przygody strapionego nazisty "
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Shin Ryu

PisanieTemat: Re: ALMANACHUM   Czw Sty 19, 2012 3:11 am

A co to w ogóle jest to "Almanachum" ?
Powrót do góry Go down
DUDI.pl

PisanieTemat: Re: ALMANACHUM   Czw Sty 19, 2012 9:48 am

ALMANACH to jest tzw. zbiór informacji na jakiś temat taka księga wiedzy wszelkiej informacji na jakiś temat może być np: almanach marynarza czy almanach fizyki
A końcówkę dodałem tak ażeby ładniej brzmiało albo można powiedzieć że to odmiana
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Szymon

Data wstąpienia: 04/07/2010

PisanieTemat: Re: ALMANACHUM   Czw Sty 19, 2012 1:46 pm

Jeżeli chcesz pomocy związanej z historią etc. Możesz na mnie liczyć. Na temat II wojny i odpałów hitlera mam trochę wiadomości. Very Happy
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Shin Ryu

PisanieTemat: Re: ALMANACHUM   Czw Sty 19, 2012 2:09 pm

No almanach to wiem co znaczy Wink

Proponuję Ci nazwę systemu na "Vaterland" jak w filmie poniżej (zerknij choć na ogólny opis).
http://www.filmweb.pl/film/Vaterland+-+Tajemnica+III+Rzeszy-1994-11433

Poza tym ten fałszywy trailer zapoda Ci klimacik (musisz mieć konto na YT bo od 18 lat filmik jest)

Werewolf Women of the SS
Powrót do góry Go down
DUDI.pl

PisanieTemat: Re: ALMANACHUM   Czw Sty 19, 2012 2:23 pm

No tak skoro nazwa jest chroniona prawami autorskimi nie mogę kraść nazwy. To by było to samo jak bym stworzył świat rambo i nazwał bym tak podręcznik, nie mogę, musiał bym zapytać się wcześniej Stalone o pozwolenie Razz
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Shin Ryu

PisanieTemat: Re: ALMANACHUM   Czw Sty 19, 2012 3:25 pm

Vaterland raczej nie jest chronione prawem - to zlepek dwóch zwykłych wyrazów przecież. O ile się nie myle tak się czasami mówiło właśnie na Niemcy. Przykładowo na Rosje Rosjanie mówili Motherland.
Powrót do góry Go down
DUDI.pl

PisanieTemat: Re: ALMANACHUM   Czw Sty 19, 2012 3:38 pm

Skoro tak ... Nazwa dobra .
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora

ALMANACHUM

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 1 z 1